Asigurarea fluxului

Pentair Thermal Management oferă sisteme PetroTrace pentru încălzirea sondelor ca un instrument de asigurare a fluxului/recuperare mai bună a petrolului pentru a îmbunătăţi/facilita producţia, eliminând timpul de nefuncţionare şi prelungind durata de viaţă a sondei

Încălzirea sondelor - O abordare completă a sistemelor de management al căldurii

Sistemele de încălzire a sondelor sunt livrate ca un sistem integrat ce utilizează tehnologii de încălzire electro-termice pentru aplicarea căldurii la sondă în vederea asigurării fluxului şi/sau creşterii fluxului în procesul de producţie.Cablurile pentru încălzire electro-termice sunt introduse în rezervor, asigurând o sursă constantă de energie termică ridicată în zona productivă.Flow-Assurance-Industrial.jpg

Un sistem tipic include:

 • Cablu electro-termic pentru încălzire sondă
 • Cablu pentru pompă electrică submersibilă
 • Seturi de conexiuni de alimentare şi terminatoare
 • Sisteme de prindere
 • Indicatoare de temperatură
 • Conectori pentru gura de sondă
 • Echipament de control şi monitorizare din partea de sus
Încălzirea orificiului inferior asigură căldură direct zonei productive

În rezervor, lichidele extrem de vâscoase sunt în esenţă blocate în structura solului datorită inabilităţii lor de a curge, făcând dificilă recuperarea ţiţeiului. Încălzirea orificiului inferior este o metodă precisă de livrare a căldurii direct în zona productivă.

 • Această precizie face încălzirea electrică a orificiului inferior o soluţie excelentă pentru recuperarea îmbunătăţită a ţiţeiului brut şi a bitumului, precum şi pentru rezervoare cu conţinut ridicat de parafină
 • Aplicaţiile pentru orificiul inferior includ atât sonde verticale, cât şi orizontale.
Asigurarea fluxului cu ajutorul unei surse constante de energie termică

Sistemele PetroTrace de încălzire a sondelor ajută la evitarea întreruperilor şi blocajelor costisitoare asociate cu dopurile de parafină, hidrat sau ţiţei greu, prin asigurarea unei surse constante de energie termică.

Ţiţeiul brut este un amestec de hidrocarburi de genul parafine, substanţe aromatice, hidrocarburi naftenice, răşini şi asfaltene. Dintre aceste tipuri de hidrocarburi, parafinele cu greutate moleculară mare (de exemplu ceară) şi asfaltenele pot cauza dificultăţi la recuperarea ţiţeiului şi la transportul ţiţeiului brut de la rezervorul cald la gura de sondă mai rece.

În plus, răcirea producţiei de petrol şi gaze pe măsură ce curge de la rezervor în sus prin tubul de producţie poate pune multe probleme.

 • Moleculele de ceară încep să se precipiteze din faza de lichid sub o anumită temperatură cunoscută ca temperatura de tulburare (Wax Appearance Temperature - WAT). Sub această temperatură, cerurile se pot depune pe suprafaţa tubului de producţie, existând posibilitatea de a bloca fluxul de petrol în tubul de producţie, crescând în acest fel vâscozitatea şi reducând coeficienţii de producţie.
Servicii pentru a garanta o soluţie integrată de recuperare a ţiţeiului
 • Inginerie
 • Montaj

Atunci când produsele noastre avansate sunt combinate cu serviciile noastre de inginerie şi montaj, obţineţi o soluţie integrată de recuperare a petrolului planificată şi executată pentru un sistem optim de management al căldurii (heat management system - HMS).


Produse înrudite

Inspired Solutions for a Changing World